Składniki:
- 150-200 g łososia
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- pół opakowania pomidorków cherry
- sok z cytryny, ulubione przyprawy
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, szczypta cukru
Przygotowanie:
- Papryki i łososia kroimy na kawałeczki (kwadraty) na szaszłyki.
- Nabijamy: pomidorka, paprykę czerwoną, łososia, żółtą paprykę, zieloną paprykę, czerwoną, pomidorka, łososia… i tak dalej. Wiecie, jak się robi szaszłyki
- Kładziemy na grilla
- Kiedy szaszłyki się robią, przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z czosnkiem, solą, pieprzem i szczyptą cukru.
- Świetne źródło białka, zdrowych tłuszczy i witamin