Makaron z pietruszkowym pesto

Składniki:

  • Makaron Lubella Pełne Ziarno
  • 100 g łososia wędzonego (może być też pstrąg łososiowy wędzony)
  • 2 natki pietruszki
  • Mała garść rukoli
  • 1 awokado (najlepiej dojrzałe)
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 średnia cukinia
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Cukinię kroimy na cienkie półplasterki.
  • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinię możemy ugotować
    razem z makaronem, lub zgrillować na patelni grillowej.
  • Zaczynamy robić nasze pietruszkowe pesto: siekamy drobno pietruszkę, rukolę i
    awokado, czosnek zgniatamy.
  • Wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek i blendujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta, dodajemy odrobinę wody.
    Miksujemy.
  • Kroimy łososia na małe kawałki.
  • Ugotowany makaron mieszamy z łososiem oraz pesto bardzo dokładnie. Gotowe!

IMG_9031

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przepisy. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *